Eğitim

Modelist Kimdir? Ne İş Yapar?

Modelist, stilistin çizdiği modelin, seri üretilmesi için kalıbını çıkaran kişidir. Belirlenen modelin kalıbı çıkarılarak, kumaş üzerine yerleştirilerek, kumaşın kalıba uygun kesilmesi sağlanır.

Modelist, stilistin çizdiği modelin, seri üretilmesi için kalıbını çıkaran kişidir. Belirlenen modelin kalıbı çıkarılarak, kumaş üzerine yerleştirilerek, kumaşın kalıba uygun kesilmesi sağlanır. Ardından kalıba göre kesilen kumaşlar sayesinde model dikilerek hazırlanır. Kağıt üzerindeki hayal, artık gerçeğe dönmüştür. 

Modelistlik, aslında çok beğendiğin tüm o modellerin, üzerinize tam oturabilmesi için çalışılan bir alan. Moda sektöründe en az stilistler kadar önemlidir modelistler. Moda sektörünün sürekli gelişiyor olması, moda sektörüne hizmet eden alanı ve çalışanları da hızlı bir gelişim sürecine itti. Bir çok modelist, eski yöntemlerle kalıp çıkarırken, şimdi yeni nesil modelistler, bilgisayarlı sistemlerle çalışıyorlar.

Modelist Kimdir? Ne İş Yapar?

Eskiden modelistler, modeli çözmek için uzun zaman harcar ve öncelikle deneme kağıtlarına kalıp çıkarırlardı. Ardından bu kağıtları prova mankeni üzerinde oturtmaya çalışırlardı. Şimdi ise stilistler ile doğrudan işbirliği içinde ve yeni teknolojileri de kullanarak, yanılma payını oldukça azaltarak daha hızlı sonuç alıyorlar.

Beğendiğiniz kıyaferlerin modellerinin yanı sıra, üzerinizde nasıl durduğuna, oturup oturmadığına, potluklarına dikkat edersiniz. Model, askıda ne kadar güzel durursa dursun, üzerinizde aynı güzellikte oturmayabilir. Kıyafetinizin üzerinize sorunsuz şekilde oturabilmesini sağlayan kişi ise modelisttir. 

Modelistler, kalıp çıkarmaktan, modelin oluşturulmasına kadarki tüm süreçlerden sorumludur. Bu yüzden, modelin oluşmasının, çizime dökülmesinin hemen ardından modelistin mesaisi başlar. Modellerin seri üretime geçebilmesi için bir çok farklı hesaplamadan geçerek sonuca, yani kıyafete ulaşırsınız.

Modelist Kimdir? Ne İş Yapar?

Eğer modelist olmak istiyorsanız, modelistlik eğiitmi almalısınız. Kariyer Eğitim Kurumları Modelistlik kursu, size teori ve pratik yöntemlerden oluşan eğitim içeriğiyle sizi en donanımlı şekilde yetiştirmeyi amaçlar. Hazır giyimde kalıp ve model geliştirme eğitim programı, sektörürün, istek ve ihtiyaçlarına gözönüne alınarak hazırlanmıştır. Kariyer Eğitim Kurumları Modelistlik Kursu olarak, son teknoloji ile donatılmış sınıflarımızda, profesyonel Modelistler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 

Modelistlik, moda sektörü içinde oldukça değerli bir alan. Eğer kariyerinize bu alanda yön vermek istiyorsanız iyi bir modelistlik eğitimi almanız şart. Bunun yanında Kariyer Eğitim Kurumları’nın Modelistlik Bölümü öğrencilerine sağladığı iş fırsatı ile de, doğrudan moda sektöründe ve modelistlik alanıda hem sektör tecrübesi edinmiş hem de işinizle ilgili yeni bilgiler ediniyorsunuz. 

Eğer hayallerinizde moda sektörüne adım atmak ve modelist olmak varsa, hayallerinizi ertelemeyin. Modelist olmak için Kariyer Eğitim Kurumları şubelerine gelerek kayıt olabilir, ve son teknoloji ile donatılmış sınıflarımızı gezebilirsiniz. Dilerseniz internet sitemizin başarı hikayeleri bölümünden, Modelistlik bölümü öğrencilerimizin başarı hikayelerine de ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları