Güzellik

Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?

Dünya var olduğundan beri kadınlarda güzellik kaygısı hep olmuştur ve kadınlar bunun için bir takım bitkisel karışımlardan faydalanarak çeşitli bakım ürünleri elde etmişlerdir. Bunların başında esanslı kokular ve kremler, pudralar ve nihayetinde de makyaj malzemeleri gelmiştir.

Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?
GÜZELLİK UZMANLIĞI

Dünya var olduğundan beri kadınlarda güzellik kaygısı hep olmuştur ve kadınlar bunun için bir takım bitkisel karışımlardan faydalanarak çeşitli bakım ürünleri elde etmişlerdir. Bunların başında esanslı kokular ve kremler, pudralar ve nihayetinde de makyaj malzemeleri gelmiştir.

Antik dönemlerde Cleopatra bilinen ilk estetisyendir. Güzelliğe düşkünlüğü sayesinde birçok reçeteye imza atmış olup, günümüzde hala bu reçetelerden faydalanılmaktadır.

Güzellik uzmanlığı dünya genelinde oldukça revaçta olan meslek dallarından biridir. Eskiden sadece kadınlardan estetisyen olurken, günümüzde erkekler de bu meslek dalını tercih etmeye başlamış ve bu alanda oldukça başarılı işlere imza atmışlardır.

Güzellik Uzmanı Kimdir?

GÜZELLİK UZMANI KİMDİR?

Güzellik uzmanı, güzellik ve bakım sektöründe profesyonel olarak çalışan ve bunu meslek olarak sürdüren kişilerdir. Genellikle güzellik salonu ya da SPA hizmeti sunan işletmelerde çalışırlar. Profesyonel güzellik uzmanları, müşterilere cilt bakımı, makyaj, tırnak bakımı, vücut bakımı ve saç bakımı gibi konularda hizmet verir veya danışmanlık yaparlar.

Güzellik uzmanları öncelikle, müşterilerinin ihtiyaçlarını belirlemek için ön görüşmeler yapar ve cilt analizi, yüz ölçümü gibi teknikler kullanarak müşterilerin cilt tipini ve diğer özelliklerini belirler.

Ayrıca, müşterilere güzellik ürünleri hakkında bilgi verirler ve uygun ürünlerin seçilmesinde yardımcı olurlar. Müşterilerin ihtiyaçlarına uygun önerilerde bulunurlar ve doğru ürünlerin ve tekniklerin kullanılmasını sağlarlar. Güzellik uzmanları, müşterilerinin kendilerini iyi hissetmelerini ve daha güzel görünmelerini sağlamak için profesyonel olarak çalışırlar.

Cilt bakımı, güzellik uzmanlarının en temel ve önemli görevlerinden biridir. Bu işlem sırasında, müşterinin cilt tipi ve ihtiyaçlarına uygun özel ürünler kullanılarak cildin temizlenmesi, nemlendirilmesi, tonlanması ve gençleştirilmesi sağlanır. Ayrıca, güzellik uzmanları, akne, sivilce ve lekeler gibi cilt problemleri için de çözümler sunarlar.

Cilt Bakım Teknikleri

CİLT BAKIM TEKNİKLERİ

En etkili cilt bakım teknikleri arasında, aşağıda yer alan bakımları sıralayabiliriz.

Altın İğne: Cilde kontrollü hasar vererek cildin kendisini yeniden onarmasını sağlar. Scar izlerinde ve lekelerde oldukça etkilidir.

Hi-Fu: Yüz germe işlemidir. isı ve ışın yöntemiyle fibroplast hücrelere hedef alır. ciltteki kolejen üretimini arttırarak, bağ dokuya hedef alır  ve yüzün  gerginleşmesini sağlar.

Dermapen: Dermapen ya da bir diğer adıyla mikro iğneleme yöntemi ciltte  bulunan kolajen üretimini ve cildin kendisini onarım mekanizmasını uyarmak için yapılan bir işlemdir. Bu nedenle sıklıkla kolajen indüksiyon tedavisi olarak da adlandırılır. Dermapen uygulaması küçük iğneler yardımıyla yapılan minimal invaziv bir işlemdir.

Dermaroller: Dermaroller, göz altında gezdirilerek göz altı derisini uyarır ve yenilenme başlatır. 3 haftada bir kullanım neticesinde 4-5 aylık kısa bir sürede göz altı morluklarında ve torbalarında gözle görülür etki sağlanmış olur.

Plazma Pen: Plazma Pen cihazı diğer adıyla Plasma Kalemi ortamda gaz halinde bulunan azot ve su buharını yüksek enerji ile plazma haline dönüştürerek etki eder. Bunun sonucunda oluşan iyon bulutu cilt yüzeyini etkiler ve çok hızlı olarak yenilenme sağlar.

Vücut Bakım Teknikleri

VÜCUT BAKIM TEKNİKLERİ

Vücut için bölgesel incelmede kullanılan en sık teknikler arasında, aşağıda yer alan uygulamaları sıralamak mümkündür.

G5: Vibrasyon ile çalışan selülit tedavisinde kullanılan en etkili cihazdır.

Pasif Jimnastik: Pasif jimnastik vücuttaki kasların dışarıdan cihazlarla çalıştırılması yöntemiyle yapılan kas güçlendirme ve zayıflama tedavisidir.

Lenf Drenaj: Lenf drenaj masajı, özellikle ödemi azaltmak için en önemli uygulamadır. Son derece hafif, monoton, yavaş, ritmik ve cilt yüzeyine yapılan bir masajdır.

RollShape: 2.500 yıllık Uzakdoğu masaj tekniğinin günümüz teknolojisine uyarlanmış selülit giderici ve bölgesel şekillendirici Magic Crush : Yüksek yoğunluklu ses dalgalarını; cilt yüzeyinden yağ dokularına ulaştırarak, bölgesel zayıflama vaat eden bir uygulamadır.

NASIL GÜZELLİK UZMANI OLUNUR?

En çok merak edilen soruların başında nasıl güzellik uzmanı olabilirim sorusu gelmektedir. Güzellik uzmanı olabilmek için; sektörün istek ve ihtiyaçlarına tam donanımlı bir şekilde cevap verebilecek, bu alana gönül vermiş güzellik uzmanları yetiştiren köklü, marka bilinirliği olan ve eğitimde öncü kurslara giderek eğitim alabilir, sorasında ustalık belgenizi de alarak, sizler de sektördeki yerinizi alabilirsiniz.

Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?
Diğer Blog Yazıları