Eğitim

Güzellik Uzmanlığı (Estetisyenlik) Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güzel ve bakımlı görünmek, görünüşüyle göze çarpmak isteyen herkes için estetik ve güzellik vazgeçilmez bir tutku. Kadın erkek fark etmeksizin her insanın doğasında olan bu tutku, güzellik sektörünün her geçen gün gelişmesine katkı sağlıyor.

Güzel ve bakımlı görünmek, görünüşüyle göze çarpmak isteyen herkes için estetik ve güzellik vazgeçilmez bir tutku. Kadın erkek fark etmeksizin her insanın doğasında olan bu tutku, güzellik sektörünün her geçen gün gelişmesine katkı sağlıyor. Yıllar içinde artan taleple birlikte bu gelişme, sektörde kalifiye uzman ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Estetik ve güzellik, uzman olmayan kişilere bırakılamayacak kadar hassas bir konu. Aynı zamanda cilt bakımı, makyaj, estetik gibi birden fazla iş kolunu bünyesinde topladığı için de oldukça geniş bir sektör. Bu alanda meslek sahibi olmak, kariyer yapmak ve ilerletmek isteyen her uzman kendini sürekli geliştirme ve güncel tutma çabasına giriyor. Sektördeki donanımlı uzman ihtiyacına cevap vermek amacıyla eğitim kurumları, sürekli olarak, güzellik sektörünün gelişmesine yönelik estetik kursu, kozmetik eğitimi, güzellik kursu gibi programlar düzenliyor.

Her eğitim kurumunun ele aldığı ve önem verdiği konular birbirinden farklılık gösterse de temelde çok yönlü ve nitelikli eğitim sağlama amacı yatıyor. Bu doğrultuda düzenlenen güzellik akademisi kursunda cilt bakımı, epilasyon, temel masaj, vücut işlemleri, çeşitli zayıflama aletlerinin kullanımı ve daha birçok işlem hakkında kapsamlı eğitimler veriliyor. Böylece mezunlarımız hangi iş koluna ilgi duyduğunu anlamanın yanı sıra hemen hemen tüm merkezlerde kolayca iş bulabilecek yetkinliğe sahip oluyorlar.

Kariyer Eğitim Kurumları olarak güzellik uzmanı eğitimleri söz konusu olduğunda teorik ve pratik eğitimin bir arada verilmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Eğitimlerimiz, öğrencilerin iş hayatına atılmadan edinebilecekleri maksimum tecrübeyi kazanmalarına odaklanıyor. Kurs programı boyunca verilen teorik eğitimlerin paralelinde yürütülen uygulamalı eğitimlerde, farklı cilt tiplerinde canlı mankenler kullanarak kursiyerlerin cilt tiplerine ve yüz hatlarına adapte olmasını sağlıyoruz. Bu sayede mezunlarımız, kurs bitiminde karşılaşabilecekleri farklılıkları ve bu farklılıklar için ne tür uygulamalar yapacaklarını önceden biliyor.

Verilen eğitim hangi konuda olursa olsun, sınıf kontenjanı, eğitimin kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biri. Yıllar içinde edindiğimiz tecrübe ışığında düzenlediğimiz güzellik uzmanı okulları optimum seviyede katılımcı sayısı ile kursiyerin eğitmenle daha fazla vakit geçirmesini amaçlıyor. Böylece eğitimden alınan verim artarken katılımcıların sorularını rahatça dile getirebildikleri samimi bir atmosfer oluşturuyoruz.

Her meslek dalında olduğu gibi estetik ve güzellik alanında da yetenekli ve bilgili olmak uzmanları bir adım öne çıkarıyor. Bununla birlikte kariyerinde bir basamak daha ilerlemek isteyen herkesin bu alanda belli bir çevreye sahip olması gerekliliği de kaçınılmaz bir gerçek. Tam da bu noktada öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Programımıza kayıt yaptıran cilt bakım uzmanlığı kursu katılımcıları, aldıkları eğitim sonrasında hem kurs içinde diğer kursiyerler ile hem de eğitmenler ile sektördeki çevresini genişletme imkanı buluyor. Kurs boyunca sağlanan samimi ortam sayesinde mezunlarımız, gerekli durumlarda yardım isteyebilecekleri, karşılaştıkları zorluklarda akıl danışabilecekleri önemli bir destek sahibi oluyor.

Sertifikalı Eğitimler ile Sektörde Yerinizi Alın

Estetik ve güzellik sektörüne ilgili, bu alanda yetenekli kişileri profesyonel eğitimle desteklemeyi amaçlıyoruz. Kozmetik akademisi kursunda öğrencilerimize dünya trendleri ve yeniliklerine uygun, sektörlerin tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak, teori ve uygulamaları eksiksiz şekilde öğrenecekleri bir eğitim vadediyoruz. Örneğin epilasyon kursu eğitimimiz kapsamında bu alanda mevcut cihazların kullanımı bilgisinin yanı sıra son teknolojiyle geliştirilmiş cihazların tanıtımına da yer veriyoruz.

30 yılı aşan tecrübesiyle her geçen gün gelişen ve büyüyen bir kurum olarak kendinden emin ve özgüvenli uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda düzenlediğimiz güzellik ve estetisyenlik kursu ile mezunlarımızın kurs sonrası iş hayatlarında yaşayabileceği tüm durumlara karşı hazırlıklı olabilmelerine odaklı eğitimler vermeyi birinci önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu sayede mezunlarımız çözüm odaklı, tecrübeli ve donanımlı birer uzman olarak bir adım öne çıkıyor.

Sektörde adından sıklıkla söz ettiren prestijli bir kurum olmanın verdiği sorumluluğun bilinci ile düzenlediğimiz programlarda yüksek kalitede eğitimi katılımcılarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Popüler ve alanında uzman eğitmenler, konforlu öğrenme ortamı gibi pek çok kriteri bir arada sağlarken eğitim içeriğine ve sektördeki geçerliliğine azami özen gösteriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği yönergeler doğrultusunda hazırlanıp güncellenen kurs programımızı tamamlayan katılımcılar, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanıyor. Estetisyen eğitimi sertifikasına sahip olan uzmanlar dilediği klinikte, güzellik merkezinde ya da cilt bakımı salonlarında kolaylıkla iş bulabiliyor.

Diğer Blog Yazıları